Kiikarit ja kumisaappaat

Sunday, July 27, 2014

28.7.2014 - Jollottelupäivitys

En ole en päivitellyt. Olen sen sijaan ravannut soita ja tyypitellyt niitä, pohtinut Pohjois-Karjalan metsästäjät/luonnonsuojelijat(?) -konfliktia, käynyt kalassa ja bongaillut päiväperhosia. Jotain suttareitakin osunut silmille, mm. aapakiiltokorento (Somatochlora alpestris), isoukonkorento (Aeshna crenata) ja hoikkatytönkorento (Ischnura elegans) sekä isokeijukorento (Lestes dryas) Pohjois-Karjalasta - joistain näistä lajeista on jotain hajua habitaattivaatimuksista, toisista sitten en.

Soiden tyypittelystä voisin kirjoittaa ihan pitkänkin tarinan konsa jaksan; korpien ja nevojen ja rimpien ja lettoisuuden ja indikaattorien ihmeellinen maailma tutuksi.

Mutta en kerro siitä nyt. Kävin viime viikolla Pyhäselällä kuhaa hakemassa - ei tullut, toveri sai yhden alamittakuhan, yhden kiloisen hauen ja yhden hienon säyneen, itse sain vain pari tökkäisyä. Ei antanut vaappu muillekaan. Tänään kävin nakkelemassa jigejä pohjaan Tuulaakilla ja saaliina alkuillan alamittakuha ja joku ahvenensintti. Kuha valkoiseen isoon matojigiin, vihainen ahven suuttui punamustalle 7g Jazzille [Abu Garcia]. Kalastuksenvalvojakin kävi morjestamassa, olin ainut rannalta kalastava, muut tuntuivat pyörivän selällä kuhan perässä. Vesi on noin 24-asteista, eli enemmän kuin tarpeeksi lämmintä. Uistinpakista tuntuvat puuttuvan tummat yövärit melkein kokonaan, uittelin kaikenlaisia härpättimiä ja huonolla menestyksellä. Ei anna ahti ahvenia eikä mitään muutakaan. Pari päivää Tuulaaki-kuhastusta ois vielä edessä, sitten joki menee kalastuskieltoon ja pakko ruveta etsimään muita maisemia.

No comments:

Post a Comment